Jobba hos oss

Vår stad växer, och skolan med den, därför tänker vi nytt och vi vill ha dig med på vår resa.

Som medarbetare på Drottninghögsskolan är du en del i vårt gemensamma arbete med att skapa den bästa skolan för varje barn och elev i Helsingborg.

Är du intresserad av att börja arbeta hos oss får du gärna kontakta oss, så vi kan berätta mer.

Så här jobbar vi

Drottninghögsskolan ligger mitt i hjärtat av Drottninghög, ett område med människor från jordens alla håll. Men det är också ett område med utmaningar. Språket är en nyckel här, och vi lägger stor vikt på att alla våra elever utvecklar ett rikt språk för att nå sina mål. Ett språkutvecklande arbetssätt är viktigt för oss, och det vill vi att du som ska jobba här också tycker.

En annan väsentlig del hos oss är hälsa. Hos oss får du hälsopedagoger som kollegor. De har som uppgift att aktivera och inspirera både elever och personal till att röra på sig och må bra. Vi tror också på att nära relationer mellan eleverna och dig som jobbar här är helt avgörande för att vi tillsammans ska lyckas.

Nyfiken på hur det ser ut hos oss? I andra avsnittet av Halv tio hos mig tar slöjdläraren Patrik emot två kollegor från Helsingborgs stads skolor som får bekanta sig med Drottninghögsskolan.

Hej Frida Sander, rektor på Drottninghögsskolan

Hur är en bra chef?

– En bra chef och ledare har stort engagemang för sin verksamhet och jag tror på ett nära ledarskap som drivs av struktur och tydlighet. Nyckeln till allt är goda relationer och gott samarbete.

Vad förväntar du dig av dina medarbetare?

– Jag har höga förväntningar på mina medarbetare och förväntar mig att mina medarbetare har höga förväntningar på eleverna. Vår gemensamma drivkraft är att varje elev ska få lyckas och må bra i skolan.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

– Mitt favoritämne i skolan var svenska och bild!

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.