”Om du tycker om att jobba tillsammans som ett team ska du välja Drottninghögsskolan”

Hallå där Johanna Blomberg, vad jobbar du som på Drottninghögsskolan?

Jag jobbar som lärare på mellanstadiet.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb på Drottninghögsskolan är att få träffa så många barn från olika kulturer. Alla elever bidrar med sina erfarenheter och tillsammans skapar vi nya.

Varför har du valt att jobba just på Drottninghögsskolan?

För mig var det ett självklart val. Drottninghögsskolan har ett gott rykte om sig och jag ville självklart vara en del av detta. Att anpassa och planera min undervisning så att det når alla elever oavsett modersmål är både inspirerande och utmanande. Tack vare genrepedagogiken, som är ett prioriterat mål för Drottninghögsskolan, kan vi nå höga resultat vilket skolan har bevisat år efter år.

Vilket råd skulle du vilja ge till en nyanställd på Drottninghögsskolan?

Njut av elevernas erfarenheter, låt alla språk florera i ditt klassrum för att skapa högre måluppfyllelse och framförallt våga testa dig fram med eleverna samt glöm aldrig att ett skratt förlänger livet.

Varför vill jag bli din kollega?

Om du tycker om att jobba tillsammans som ett team ska du välja Drottninghögsskolan. Genom genrepedagogik, hälsa och IKT skapar vi framtidens samhällsmedborgare vilket du självklart vill vara en del av.